От х:

Днес в x:

Мария Илиева, Есил Дюран и френско техно са изненадите за Деня на Хасково

Изображение 1 от 5

    Концерт на поп дивата Мария Илиева и талантливата Дивна ще бъде кулминацията на богатата празнична програма за Деня на Хасково, съобщи заместник-кметът Мария Вълчева. Той ще завърши минути преди небето на Хасково да бъде озарено от впечатляваща празнична заря на 8 септември вечерта.

    Сред музикалните събития за тазгодишния празник на града ще бъде и балканската вечер на 7 септември, в която жителите и гостите на Хасково ще се насладят на Есил Дюран и Джулия.

    На 6 септември Хасково ще празнува Съединението с невероятната Невена Цонева и ангелогласната Деси Добрева. Техният концерт е от 20.00 часа на КСК „Спартак“, а от 11.00 същия ден ще е фолклорния концерт на Народния оркестър при Община Хасково.

    На 4 септември е голямото градско диджей парти с френската техно чело група VLNT2. В нея участват DJ Валентин и виолончелиста Валентин. Те ще миксират задено с DJ Живко и други любими водещи на Хасково.

    Не са забравени и златните български песни. Любителите им ще могат да видят на живо Кристина Димитрова и една от най-любимите вокални групи на България „Тоника СВ“.

    Камерният оркестър на Хасково ще свири на 3 септември, а на 2 и 3 септември меломаните ще могат да усетят магията на Пиано бар под звездите.

    Празниците на града ще започнат с Национален планер по живопис „С Хасково в сърцето“. На него художници от цялата страна ще творят от 28 август до 1-ви септември, а картините им ще бъдат изложени в галерия „Форум“ от понеделник, 2 септември.

    Традиционният хумористичен фестивал „Каунь фест 2024“ тази година ще има и раздел за детска литература.

    Програмата допълват традиционните турнири по хандбал, детски футбол и спортен бридж, маратонът Димитровград – Хасково, лятно автокино, парад на ретро автомобили и военната игра еърсофт на терена на бившата авиобаза Узунджово.

    Подробности за всички основни и съпътстващи събития може да видите в сайта на община Хасково, както и в снимките към статията.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ан
      Анализатор
      17 -3
      16:57, 23 авг 2024
      Слава Богу, че еднотипните вариететни шоа на хореограф-режисьорката, която паркира по тротоарите пред читалище "Заря" без да си плаща не са намерили място в програмата.
    • 2
      Ни
      Никакво развитие
      5 -2
      12:52, 24 авг 2024
      Никакво развитие...
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини