От х:

Днес в x:

МВР награди трима пожарникари от Хасково

    Трима пожарникари от РДПБЗН- Хасково са наградени от министъра на вътрешните работи за добрата си работа при погасяване на големите горски пожари. Това съобщи официалният сайт на МВР.

    С „Почетен знак“ на МВР са отличени ст. ком. Митко Чакалов - директор на РДПБЗН-Хасково, Пламен Петков - н-к сектор Пожарогасителна и спасителна дейност и Иво Тонев - началник на РСПБЗН-Свиленград. Отличени с парични награди за борбата с горските пожари са и доброволци от Хасковска област, както и шестима горски служители.

    „Благодаря ви за смелостта, за всеотдайното изпълнение на професионалния и граждански дълг, за риска, който поехте, рискувайки живота си. В борбата с огъня вие победихте и не допуснахте загуба на човешки животи. Пазихте и се грижихте за живота, здравето и имуществото на жителите на засегнатите от пожара места.“

    С тези думи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов се обърна към пожарникарите, граничните полицаи, горските служители, военнослужещите, които днес той награди на церемония във вътрешното ведомство. Министър Стоянов уточни, че през следващите дни ще отличи и останалите колеги, които и в този момент са на терен.

    Със свои заповеди министърът на вътрешните работи награди общо 68 пожарникари, граничари, доброволци, горски служители, военнослужещи и граждани. 13 от служителите на ГДПБЗ получиха отличие „За доблест и заслуга“ и „Почетен знак“ на МВР, а 2-ма граждани -  „Почетен медал“ на МВР. С 4 колективни парични награди бяха отличени служители на ГДГП, а 49 служители на ГДПБЗН, МО и доброволци - с индивидуални парични награди. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      No
      Nostradamus
      13 -16
      20:06, 16 авг 2024
      Наградиха се, защото не успяха да спрат пожарите навреме, та чак турски пожарникари дойдоха да им оправят резилите. А дали не се наградиха, защото изпълниха поръчката?
    • 2
      Пи
      Пичока
      11 -16
      21:22, 16 авг 2024
      Награждават се затова че цялото лято са часпром пр... Виж коментара
    • 3
      Ас
      Аскоо
      10 -2
      06:49, 17 авг 2024
      Бъдете здрави ! Дано имате по-малко работа , а останалите граждани по-отговорни !
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини