От х:

Днес в x:

Единственият задържан за източването на ББР ще бъде пуснат под гаранция от 50 000 лв.

Адвокат Иван Георгиев - един от тримата обвинени за отпуснатия преди 5 г. кредит от 150 млн. лв. от Българската банка за развитие на фирми, свързани с Румен Гайтански-Вълка, ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв., съобщиха бТВ и Нова тв.

Георгиев единствен бе задържан. Другите - бившият директор на ББР Стоян Мавродиев и Гайтански, се издирват. По непотвърдена информация те са извън пределите на България, но вчера зам. градският прокурор Десислава Петрова уточни, че трябва да изтече законовият срок, за да бъдат обявени за издирване.

Според източници на бТВ адвокат Иван Георгиев не е внесъл паричната гаранция и ще обжалва в едноседмичен срок. Той не е бил открит за коментар.

Георгиев е свързан с фирмата „Роудуей кънстракшън“, на която е отпуснат въпросният кредит през 2021 г.

На 14 август Антикорупционната комисия, прокуратурата и ГДБОП започнаха обиски в офиси и жилища на Румен Гайтански.

Вчера прокурор Петрова даде подробни разяснения за делото и даде да се разбере, че върху държавното обвинение има натиск.

„Прокуратурата не се съобразява с политическия тайминг, натискът върху съдебната власт, включително чрез внушения, да съобразява поведението си с политическите стремежи, е политическа намеса в нашата работа“, коментира тя, без да уточнява кой притиска прокуратурата. Само каза, че са се появили „множество политически коментари“.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини