От х:

Днес в x:

ДПС без Пеевски: Показанията на Цветан Василев разкриха факти, които повдигат въпроси не само за финансовата стабилност на страната

„В последните дни обществото е свидетел на вълна от прокурорски акции и разследвания. Вчера пред НС бяха направени разкрития с фалита на КТБ и събитията довели до унищожаването на тази финансова институция. Показанията на Цветан Василев разкриха факти, които повдигат въпроси не само за финансовата стабилност на страната, но и за начинът, по който функционират правохранителните органи“.

Това заявиха народните представители от ДПС, нечленуващи в парламентарна група.

Тимур Халилов заяви, че според Василев заеми към КТБ свързани с Делян Пеевски възлизат на сума от 500 млн. лв., „тази сума е достатъчна да разтърси не само банката, а и цялата политическа и икономическа система на България“, категорични са те.

В началото на брифинга той отбеляза, че изявлението им е, след като вчера по време на изслушването на бившият шеф на КТБ Цветан Василев, ДПС е било представено от лица със снето доверие от почетния председател на партията, „лица които не представляват волята на Движението на права и свободи, днес ние народните представители на автентичното Движение на права и свободи без Пеевски и група, изразяваме нашата позиция във връзка с вчерашното изслушване“, подчерта  Халилов.

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини