От х:

Днес в x:

Ученичка от Хасково се отличи на конкурс с творби на руски език

Златина Петкова от 11д клас при ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ завоюва две награди от Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“, съобщиха от гимназията.

В категория „Творби на руски език“ Златина е класирана втора с есе на тема „Память“, а в категория „Реферати“ - трета с реферат по темата „45 години от полета на първия български космонавт“.

Международният ученически конкурс „Заедно в ХХІ век“ се организира от Фондация „Устойчиво развитие за България“, с участието на Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2023/2024 г. и е насочен към ученици от I до XII клас.

Награждаването на отличените ученици ще бъде през септември в Руския културно-информационен център в София. Тогава ще бъдат наградени и консултантите и научните ръководители на отличените ученици. Сред тях е и дългогодишният преподавател по руски език в Хасково Диана Желязкова, която е консултант и научен ръководител на Златина Петкова.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    No
    Nostradamus
    20 -3
    20:14, 16 авг 2024
    Браво, момиче! Пожелавам ти от цялото си сърце успех в бъдеще! Всеки език е богатство, безкрайна вселена! Честито за призовите класирания!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини