От х:

Днес в x:

Съдът отказа да пусне обвинен в блудство с две деца на 5 и 7 години

Хасковските магистрати отказаха да пуснат от ареста мъж, блудствал с две деца на 5 и 7 години, съобщиха от Хасковския окръжен съд.
Деянието, в което той е обвинен, е продължавано престъпление и е опасен рецидив, извършено за времето от декември 2023 до 14 януари 2024 г.

Съдът прие, че към настоящия момент не са налице условия за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, което се потвърждава и от многобройните му осъждания, сочещи на трайна престъпна дейност. Не без значение е и фактът, че същият е издирван във връзка с издадена срещу него Европейска заповед за арест, което сочи на стремежа му да се укрие.

Предположението, че именно обвиненият е извършил блудствените действия, се потвърждава от разпита на свидетелите, съдебно-медицинската експертиза и съдебно-психологическата експертиза.

Възраженията за влошено здравословно състояние са отхвърлени, тъй като в местата за лишаване от свобода обвиняемият може да получи необходимата му медицинска грижа. Днешното решение на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Пловдив.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ка
    Кауня
    10 0
    19:06, 15 авг 2024
    Арестувайте ме за една нощ Господа полицаи, оставете ми колана или вързанките-ще спестите много средства,и ще има един хляб повече и един боклук по-малко
  • 2
    Сп
    Справедливост
    5 0
    21:52, 16 авг 2024
    Валентин Атанасов Шарланов по затворите още като малолетен .
    Доказан престъпник по много направления .
    Една година ще събират доказателства ?
    Минимум 20 години , господин прокурор .
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини