От х:

Днес в x:

Сезонът в Областната футболна група започва на 7 септември

    Есенният полусезон в Областната футболна група ще започне с мачове на 7 и 8 септември и ще продължи до уикенда на 23 и 24 ноември тази година. За това се договориха представителите на клубовете и Председателят на Областния съвет на БФС Митко Маринов.

    12 клуба ще изиграят 66 мача в 11 кръга.

    Днес в присъствието на представители на 7 отбора от Хасковска област и медии беше изтеглен жребият за мачовете в полусезона. Жребият беше дирижиран, тъй като три града – Хасково, Димитровград и Любимец имат по два отбора. Целта е отборите от един и същ град да не играят заедно в един ден, или единият тим да е домакин, а другият да гостува.

    Причината е, че се използват едни и същи градски стадиони.

    Два нови отбора ще се състезават в групата. Това са клубовете „Старско“ от Хасково и „Бригада“ от Димитровград. Миналата година също се състезаваха 12 отбора. От участие се оказват „Хасково 2012“ и „Върбица“.

    Първият кръг на 7 и 8 септември ще започне с дербито на хасковските отбори „Саяна 2“ и „Старско“. Друг интересен местен сблъсък ще бъде „Свиленград“ – „Любимец“ 2018.

    Мачът от първия кръг между отборите на ФК „Хасково“ и „Тополовград“ се отлага за 19 октомври, поради ангажимент на футболистите от Тополовград с турски отбор, който ще им гостува.

    Тъй като в повечето отбори има картотекирани полицаи, пожарникари и други служители на МВР, в деня на изборите 20 октомври няма да има футболни срещи. Причината е, че тогава те ще охраняват изборните секции. А съботата на 19 октомври е единствената дата за отложени мачове в есенния полусезон.

    Всички мачове по програма трябва да започнат в 18.00 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини