От х:

Днес в x:

Арестуваха 65-годишен мъж за причиняване на пожара край Дъбовец

    65-годишен мъж от село Дъбовец е причинил големия пожар, който обхвана повече от 1000 декара широколистна гора, съобщиха от МВР. Той е арестуван и ще бъде задържан до 24 часа. Пламъците лумнали след като мъжът ползвал открит огън в двора си. 

    Заради стихията, бедствено положение обяви кметът на община Любимец. Огънят е тръгнал вчера около 16 часа и се е разраснал в гориста местност до селото. Вследствие от пламъците са изгорели къща в края на селото и 2 неизползваеми пристройки за животни. Няма опасност за населените места, не са затворени и пътища. След окончателното погасяване на пожара ще бъде извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.

    По същото време пожар до местността „Ходжова чешма“ край Хасково затвори вчера международния път Е-80. Минути по-късно полицаи отбиваха движението, тъй като огнената стихия бе опасно близко до платното за движение.

    На място бяха изпратени 5 екипа пожарникари и водоноска. На този етап разпространението е овладяно. На същия път до село Подкрепа също е имало пожар. Горели са балирана слама и сухи треви и храсти. На място има 3 коли на пожарната.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини