От х:

Днес в x:

Архитект: Новият Общ устройствен план на Хасково ще спре хаотичното завладяване на територия

Изображение 1 от 6

    Публично обсъждане на Общ устройствен план на община Хасково - фаза Предварителен проект и Доклад за Екологична оценка към него се проведе в зала „Хасково“ снощи, съобщиха от кметството. В обсъждането на стратегическия документ участваха кметът на община Хасково Станислав Дечев, председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметът на Хасково Динко Тенев, общински съветници, представители на професионални гилдии на архитектите, на институции, граждани.

    „Удовлетворен съм, че стигнахме до този етап на обществено обсъждане на Предварителен проект на Общия устройствен план на Хасково. Благодарение на експертите на Община Хасково и на екипа, избран да изработи ОУП, имаме план за развитието на града и общината“, каза при откриването на общественото обсъждане кметът Станислав Дечев.

    Ръководителят на проекта арх. Ира Кънева съобщи, че всички планове за развитието на общината са правени през миналия век, а съществуващият ОУП на Хасково е актуализиран през 90-те години на 20 век. „Той е морално остарял и не отговаря на условията, в които живеем и на законите. С този нов ОУП ще се спре хаотичното завладяване на територията, ще се даде приоритет за развитие по подсистеми, ще се реши техническата и транспортна инфраструктура. Проектът е съгласуван с всички министерства и ведомства, с Община Хасково и кметовете на населени места“, съобщи арх. Кънева. Главната цел на Общия устройствен план е да създаде териториална планова основа за дългосрочно устойчиво развитие в съответствие с приетите стратегически документи на Община Хасково.

    След обсъждането на Предварителния проект на Общия устройствен план на Хасково предстои изготвяне на окончателен проект на ОУП и неговото утвърждаване от Общински съвет Хасково.

    Общият устройствен план на Хасково може да видите на сайта на Община Хасково тук

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини