От х:

Днес в x:

Главчев: Гасихме пожари, запазихме хладнокръвие, въпреки политическите провокации

 Все повече нараства вероятността това да ни е последното заседание. Работихме на високи обороти, постигнахме основните си задачи да се организират честни и свободни избори. Гасихме пожари, запазихме хладнокръвие, въпреки политическите провокации и инсинуации, запазихме основните приоритети на България. Това обяви служебният премиер Димитър Главчев преди редовното заседание на Министерския съвет.

Той отчете, че са внесли 20 законопроекта в Народното събрание. Главчев смята, че до края на годината страната ни ще изпълни и последният критерий за еврозоната.


Внесени са и промени в Закона за движение по пътищата, който цели да се намали пътния травматизъм. „По странен начин ни се наложи и един друг приоритет - Националната детска болница. Първият етап, който е разчистване на терена, вече е приключил и то месеци преди първоначалните разчети, които с години не бяха изпълнявани“, подчерта още министър-председателят.


Главчев коментира успехите на спортистите ни на Олимпийските игри в Париж.

„Представителите, които се състезаваха от името на България, успяха да направят най-успешната Олимпиада от 20 години насам. Тук не си приписваме никакви успехи, като цяло държавата длъжник. Колкото и средства да дава държавата, те няма да са достатъчни, но трябва да благодарим на спортистите, които прославиха България“, коментира още Главчев.

„Има принос българското правителство, тъй като спортното министерство намери спонсори именно за вдигането на тежести, тъй като ги грозеше опасността въобще да не участват в Олимпиадата, да се платят нужните такси и да се финансира олимпийската подготовка. Отделно от това, ще бъдат изплатени премии до всички до осмо място“, заяви още Главчев.

Накрая Главчев се обърна към министрите си и изрази надежда всички от тях да останат в следващия служебен кабинет, тъй като, по думите му, хората са оценили работата му.

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини