От х:

Днес в x:

Отложиха дело за опит за убийство, тъй като пострадалият поиска адвокат

    Окръжен съд – Хасково отложи делото за опит за убийство, водено срещу Гюнайдън Стоянов. Това стана на днешното разпоредително заседание, на което присъстваше пострадалият Ахмед Ахмед. Той е получил призовка за явяване на заседанието, в която било посочено, че има право на защитник. Мъжът обаче заяви, че държи да упълномощи адвокат, което можел да направи следващия месец.

    Предвид искането му, прокурорът по делото Елеонора Иванова заяви, че не следва да се дава ход на делото с цел да не бъдат ограничени правата на потърпевшия. На същото мнение беше и защитника на подсъдимия – адвокат Димо Стоянов.

    Така съдия Филип Филипов отложи делото и насрочи следващо заседание на 13 септември. Той обаче предупреди Ахмед Ахмед, че ако няма възможност да ангажира адвокат, трябва да уведоми съда седмица преди процеса, за да му бъде осигурен служебен адвокат.

    Haskovo.net припомня, че случаят между двамата стана на 12 ноември 2023 г. Двамата се познавали от около 2 години и работели заедно във фирма за сметопочистване. Същия ден седнали да пиян алкохол пред магазин в квартал „Орфей“. Те се скарали и 23-годишният Гюнайдън извадил брадва и ударил в главата 38-годишния Ахмед, който беше откаран в болница със счупен череп и с опасност за живота. Тестът с дрегер отчел наличие на 1.2 промила алкохол, а този за дрога – употреба на метамфетамин. След инцидента по-младият беше арестуван и срещу него е повдигнато обвинение за опит за убийство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Хи
      Химена
      10 0
      13:29, 14 авг 2024
      Еее , щом Димича му е адвокат , хем парите ще му вземе , хем в затвора ще лежи . Всичко е наред ! Той все ги урежда , хората плащат с къщи и коли , и след седмица идва бусчето да ги взима за изпълнение на присъдата.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини