От х:

Днес в x:

Над 30 пъти е осъждан задържаният за грабеж в центъра на Хасково

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи днес 40-годишният хасковлия Емил Асенов по прякор Арапа, арестуван за грабеж в центъра на областния град.

    Около 6:30 часа на 11 август Емил видял 53-годишна жена да седи на пейка в парк до улица „Преслав“. Той я заговорил, измъкнал й телефона от ръцете и побягнал. Жената подала сигнал в полицията, дала описание на непознатия мъж и след време полицаите са го задържали.

    Прокурорът по делото Делчо Лавчев заяви в съдебната зала, че обвиняемият има 34 съдебни записа, като е осъждан над 30 пъти, основно за кражби и грабеж, започнали още от 2000 г. Последно е излязъл от затвора през октомври 2023 г. Държавният обвинител настоя хасковлията да бъде оставен в ареста и изтъкна, че е налице не само обосновано предположение за авторството на престъплението, но то е аргументирано на 100%. Допълни, че потърпевшата е разпознала извършителя, който е направил самопризнания.

    „Върнах телефона. Признах си вината. Съжалявам за стореното“, заяви Емил Асенов по време на заседанието за разглеждане на мярката му за неотклонение. Той коментира, че е извършил грабежа, тъй като му трябвали пари. Въпреки престоя му в затвора, той каза, че има около 10 години трудов стаж. Подробности за случая и за съдебното му минало може да видите във видеото по-долу.

    Служебният му адвокат Христо Маргаритов не възрази обвиняемият да остане в ареста, което бе уважено от съдия Филип Филипов от Окръжен съд – Хасково. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 22 август 2024 г. от 10:30 часа. При доказване на вина законът предвижда наказание от 5 до 15 години затвор, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      човека го сърби отзад иска да се върне в затвора, не го мъчете пращайте го до живот там.
    • 2
      По
      Политзатворник
      22 -1
      20:53, 13 авг 2024
      На този боклук мястото му е в Белене,там където ние изкарахме 20 годишни присъди, и след робски труд да го хвърлят на 🐷, ненужен!
    • 3
      Ас
      Аскоо
      8 0
      11:24, 14 авг 2024
      Деградант !!! Долна измет! На това недоразумение му се дава мотика и лопата, от 7ч до 19ч, да чисти паркове, градини , канавки
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини