От х:

Днес в x:

Целият Краснояружски район на границата с Украйна се евакуира. Останаха само около 500 души

Руските власти затвориха напълно пътя за влизане в Краснояружския район в Белогордска област

Руските власти са затворили напълно пътя за влизане в Краснояружския район в Белогордска област, граничещ с Украйна. Всички 11 000 живеещи в района, освен 500 души от администрацията, са се евакуирали заради редовния обстрел и атаките с дронове.

Преди три дни губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков посъветва жителите на Красноярския район да напуснат сами.

Областната администрация съобщава за изстреляни 83 снаряда и 16 атаки с безпилотни летателни апарати от украинска страна на 12 август. Не се споменава за жертви, но са били повредени жилищни сгради и електропроводи, предаде Радио Свобода.

Вячеслав Гладков съобщава, че евакуираните жители на района се настаняват в центрове за временно настаняване в по-безопасни райони в Белгородска област.

Управителят на Краснояружския район Андрей Мисков съобщава, че около 11 000 жители са напуснали Краснояружския район вчера.

Това е по-голямата част от жителите на района - според Мисков в момента в района са останали около 11,5 хил. души. Ръководителят на областта заяви, че тези 500 души, които остават в областта, са служители на администрацията и други необходими специалисти.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщава за множество атаки и в други райони на Белгородска област. Няколко местни жители са били ранени и откарани в болници. В Грайворонския район над 10 села са останали без ток поради повреда на инфраструктурата.

Краснояружския район на Белгородска област граничи с Украйна на запад. На север той граничи с Беловски район на Курска област, където също е обявена задължителна евакуация. От 6 август в Курска област се водят сражения, а в нея са навлезли части на украинските въоръжени сили, уточнява Радио Свобода.

Радио „Свободна Европа“ е радио, излъчвано в Източна Европа през Студената война. Създадено е след края на Втората световна война. То се финансира от правителството на САЩ. До 1972 г. радиото е финансирано и от ЦРУ.

ВСУ вече контролира 28 населени места в Курска област и територия от около 480 кв. км в областта. Главнокомандващият ВСУ Олександър Сирски съобщи пред президента Володимир Зеленски вчера, че ВСУ контролират около 1000 кв. км руска територия.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини