От х:

Днес в x:

Тракторист причини поредния пожар, този път край село Коларово

58-годишен тракторист е задържан за съпричастност към възникналия вчера пожар в землището на село Коларово, съобщиха от полицията.

Огънят възникна вчера около 15:30 часа. Тогава е получен и сигнал от мъжа, родом от село Върбово, който съобщил и, че от пламъците се е запалил управляваният от него трактор. На място са изпратени спасителни екипи, които установили, че пожарът е тръгнал от землището на село Браница, а съпричастен към него е мъжа, който управлявал трактор, въпреки забраната за селскостопанска работа.

Засегнати са около 2000 декара сухи треви, лозя, храсти, широколистни насаждения. В пламъците е изгорял и тракторът. Пожарът е локализиран, няма опасност за населените места. Работата по случая продължава, предстои оглед.

От областната управа и противопожарната служба за пореден път апелират да не се работи на полето с техника след 11:00 часа. Днес за общините Димитровград, Тополовград и Симеоновград се очакват опасно високи температури до 41 градуса. В Хасково и останалите 7 от общо 11 общини в областта е обявен жълт код, а максималната температура ще достигне 39 градуса.

Междувременно областният управител Мехмед Атаман отмени бедственото положение в община Харманли, след като пожарът край Коларово беше овладян, съобщиха от областната администрация.

  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини