От х:

Днес в x:

Започва подмяната на уличното осветление в селата от община Димитровград

От днес Община Димитровград започва дейностите по подмяна на уличното осветление по населените места, където сегашните лампи, ще бъдат подменени с енергоспестяващо лед осветление.

Подмяната на уличното осветление в малките населени места се осъществява по проект „Изграждане на система за външно изкуствено осветление на населените места на община Димитровград и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево“, информират от местнат администрация. 

Новото улично осветление ще се реализира в гр.Меричлери и селата: Бодрово, Брод, Бряст, Великан, Воден, Върбица, Голямо Асеново, Горски извор, Длъгнево, Добрич, Долно Белево, Здравец, Злато поле, Каснаково, Крепост, Крум, Малко Асеново, Радиево, Райново, Светлина, Скобелево, Сталево, Странско, Черногорово, Ябълково, както и трите градски квартала: Марийно, Вулкан и Черноконево. Стойността на проекта, който общината спечели чрез финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост е 1 076 000 лева с ддс. 

Стратегическата цел на общината е да се повиши енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление, собственост на община Димитровград, да се намали консумацията на електрическа енергия, при запазване на високо качество на осветление, чрез технологичното й обновление и модернизиране, чрез което ще се подобрят условията на живот на населението.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини