От х:

Днес в x:

Страхотни успехи за хасковското ориентиране в Чепеларе и Пампорово

    Впечатляващи успехи постигнаха хасковските състезатели по спортно ориентиране на проведеното 9 до 11 август в Чепеларе и Пампорово стартове.В борбата за Купа „Чепеларе“ и Купа „Тренера“ взеха участие повече от 200 състезатели от страната. Това съобщи за Haskovo.net прадседателят на „Спортен клуб по ориентиране „Компас 1994 „Тодор Стратиев.

    „В Чепеларе домакините от Клуб „Студенец“ проведоха за първи път такова състезание и се бяха постарали с нова карта и трудни маршрути. Те преминаваха в околностите и по улиците с финал на площад „Олимпийски“ в центъра на града. В този петъчен следобед нашето участие бе скромно като бройка - само четири състезатели, но отлично като резултати. Мирела Миткова при жените до 12 години и Христина Дюлгерова – жени до 18, спечелиха първите места в своите групи.

    Никола Делчев, мъже до 14 и Тодор Стратиев мъже до 75 се класираха съответно втори и трети“, разказа той.

    „При награждаването в петък присъства ръководството на Община Чепеларе начело с Кмета Боран Хаджиев. В събота и неделя стартовете бяха организирани от клуб „Карлък „от Смолян в памет на техният треньор Георги Захариев. Те се проведоха в Пампорово, като маршрутите бяха разработени по и около ски-пистите. Тогава се включиха още 7 хасковски състезатели“, допълни.

    „В групата на 10-годишните участваха Павел Кущилов и Яна Савова, за която това беше първи, официален старт и те бяха отличени с грамоти. Момчетата ни до 14 години заеха първо и второ място в крайното класиране, което бе сборно от двата дни. Христина Дюлгерова остана на второ място при девойките до 18 г., а на Мартин Кущилов и Мирела Миткова малко не достигна да се наредят сред призьорите“, каза треньорът Тодор Стратиев.

    Стартовете в Чепеларе и Пампорово са важна част от подготовката на хасковския клуб за държавното първенство, което ще се проведе през септември.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини