От х:

Днес в x:

Настъпи краят на ''Красивата мечта'' на Франция - игрите отстъпват място на политическа криза

Олимпийските игри в Париж донесоха ослепителен летен успех, който очарова света и затвърди френската национална гордост. Махмурлукът обаче ще бъде тежък, пише Ройтерс.

След като церемонията по закриването в неделя сложи точка на спортния спектакъл, сега френският президент Еманюел Макрон трябва да се справи със създадената от самия него политическа криза, която остана на заден план по време на игрите.

Предстоят разговори за работните места в правителството и бюджетните съкращения, които със сигурност ще бъдат последвани от гнева на избирателите.

„Сега трябва да се събудим от този красив сън. Такъв срам, че ще се върнем към ежедневието си, без правителство, с кавги в парламента, докато тук всичко беше радост и споделяне“, така жителка описва края на Олимпийските игри.

Макрон свика извънредни парламентарни избори само няколко седмици преди началото на игрите. Избирателите излъчиха парламент, който остана без представители. Така президентът за малко не постави под съмнение съдбата на Олимпийските игри.

По време на игрите Макрон се оттегли в президентското си убежище на Френската ривиера, като на няколко пъти се отби в Париж, включително за дълга прегръдка с френския джудист Теди Ринер, след като той спечели четвъртото си злато в кариерата.

Докато мнозина във Франция следяха премеждията на Лебрун, двама братя, играещи пинг-понг, или се радваха на плувната звезда Леон Маршан, френските политици крояха планове за излизане от кризата, отбелязва Ройтерс.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини