От х:

Днес в x:

Горица Кожарева продължава разговорите си за това кой ще влезе в служебния кабинет

 Номинираната за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева продължава разговорите за сформирането на новото правителство. Тя ще се срещне с настоящи служебни министри и експерти, за да формира своя кабинет.

В събота Кожарева се срещна с вътрешния министър Калин Стоянов, който изрази мнение, че номинираната за министър-председател е подложена на „брутален политически натиск“. Стоянов допусна, че има други кандидати за неговия пост.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов каза пред журналисти на въпрос за евентуалното му оставане на поста, че все още не е водил такъв разговор с номинираната за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, но смята, че е свършил своята работа.

Срокът за представяне на проектосъстав за служебен кабинет е до 19 август.

Към момента желание да останат начело на ресорните министерства изразиха вече трима министри - на отбраната, на транспорта и на културата - Атанас Запрянов, Георги Гвоздейков и Найден Тодоров.

Ако се запази сегашната структура на кабинета „Главчев“ се търсят 19 министри, а колко от тях ще са и вицепремиери, ще решава Кожарева.

Грънчарова има срок до 19 август да представи проект на правителство. Следващият служебен кабинет трябва да положи клетва на 20 август, за да може изборите да се проведат на 20 октомври.

По Конституция изборите трябва да се проведат в двумесечен срок от полагане на клетвата на служебния кабинет. Това означава, че депутатите, които се бяха подготвили да почиват от 16 август, ще трябва да продължат работа поне до 20-ти.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини