От х:

Днес в x:

Д-р Мирчев спечели 6 отличия на престижен арт конкурс в Лондон

    Разностранният хасковски талант д-р Драгомир Мирчев спечели общо 6 награди от Световния арт конкурс в Лондон „Golden time talent“.  В изданието с номер 59 на престижния творчески конкурс д-р Мирчев участва с три художествени фотографии и три акварела.

    „През годините имам събран вече огромен фотоархив с художествена стойност и тази година реших да си припомня младите години, когато на 24 години в пловдивския си период станах лауреат за художествена фотография, а по-късно на 36 години, вече в Хасково, и лауреат за живопис. Участвах с три фотоса: „Ëсен в Родопа планина“, „Калина“ и „Пролет в Родопите“.

    „И трите ми творби получиха съответно 1, 3 и 1 награда. Вече получих дипломите си за тях от конкурса. Освен това участвах и с три картини (акварел), които не само бяха одобрени, но и получиха две втори награди („Боровец“, „Дунавска импресия“ и една трета награда („Алегро кон брио“). За мен е особена радост, че от над 300 допуснати за  участие ми е присъдена първа награда, като обща комплексна оценка (по общ брой точки) в този световен форум. Благодаря от сърце на международното жури за високата комплексна оценка в тази изключително голяма конкуренция с творци от цял свят, и за голямата радост, която ми подариха. С това си участие се върнах към моята първа младост, когато преди 40-50 години редовно и успешно участвах в градски, окръжни, национални и международни конкурси и изложби по живопис и художествена фотография, особено в периода, в който живеех в Пловдив“, каза д-р Мирчев за Haskovo.net.

    Припомняме, че през юни тази година д-р Мирчев пожъна големи успехи в Израел. Там той спечели куп награди за участието в Деветото издание на Международния арт фестивал "Българската душа на Святата земя“. Сред отличията му бяха Гран при за авторска песен, Първа награда за поезия, Втора награда за авторска клавирна музика. Освен това той беше удостоен и с Голямата награда на Съюза на българските писатели, която му беше връчена лично от неговия председател Боян Ангелов.

    Д-р Драгомир Мирчев е лекар с три специалности и творец в сферата на литературата, музиката, изобразителните изкуства и художествената фотография. Дълги години е живял в Пловдив, преди да се установи в Хасково. Сериозна част от лекарската му практика е свързана с Либия.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини