От х:

Днес в x:

Изобразяват забележителности на спирките в Минерални бани

    Всички спирки в Минерални бани и останалите 11 села от общината ще бъдат украсени с изображения на местни туристически забележителности. Работата по това вече е започнала и ще приключи до края на август, съобщават от кметството. В балнеокурорта вече има изградени 7 туристически пътеки, а местните забележителности и атракции са близо 50.

    За втора поредна година броят на туристите в Минерални бани бележи ръст, каза експертът по туризма в общината Байрам Шенол.

    „Дебитът на 4-те кладенеца, от които черпим минералната вода, е 55 литра в секунда. Нашата вода извира с температура 59 градуса по Целзий. В курорта можем да посрещаме 2000-2500 души в денонощие. Минахме границата от 1000 легла – в почивни станции, семейни хотели, в къщи и стаи за гости. Някои са сезонни, други приемат целогодишно. Освен на свободен прием можем да посрещаме хора по програмите на НОИ и по клинични пътеки за лечение. По тази програма има хотел със 150 места“, каза Байрам Шенол за Haskovo.net.

    Минерални бани разполага с басейн с олимпийски размери, както и с още 4-5 басейна с минерална вода. В центъра има обществена къпалня с минерална вода, както и 2 чешми със свободен достъп. Добре е водата да се пие по лекарско предписание заради високото съдържание на сяра, предупреждават медици.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      2 0
      19:37, 11 авг 2024
      Посочете кой хотел работи с НОЙ
    • 2
      Ла
      Ламбо-син на Светлин
      2 0
      11:00, 12 авг 2024
      Да бяхте показали поне една спирка-а то реклама на басейна-чий ли? Смешници!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини