От х:

Днес в x:

Коя е Горица Грънчарова-Кожарева

Тя ще поеме поста служебен министър-председател

Президентът обяви решението си Горица Грънчарова-Кожарева да заеме поста служебен министър-председател. Какво знаем за нея – обобщава dariknews.bg.

Тя е родена на 9 април. Магистър е по специалност „Счетоводство и контрол“ в Стопанската академия „Д.А. Ценов“, Свищов.

През годините е заемала позиции на ръководител Одитно отделение, извършващо финансови одити, одити за съответствие при финансово управление и одити на изпълнението и ръководи работна група за изработване на частта „Одити за съответствие“ на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитна дейност на Сметната палата. Била е член на Консултативния съвет на Сметната палата, както и главен експерт в НАП.

От 13 април 2005 г. до 26 януари 2011 г. е член на Сметната палата. Ръководител е на отделение, извършващо одитите в Министерството на отбраната, Министерството на околната среда и водите, Националния статистически институт, Комисията за защита на личните данни, Съвета за електронни медии, Българското национално радио, Българската национална телевизия, Българската агенция за експортно застраховане ЕАД.

От 11 юни 2014 до 26 март 2015 г. отново е член на Сметната палата. Ръководи одитно отделение с обхват Народно събрание, Администрация на президента, Министерски съвет, Конституционен съд, Омбудсман, БНБ, МТСП, Министерство на младежта и спорта, няколко централни комисии и висши училища. Ръководи и работната група за изработване на частта „Одити за съответствие” на Наръчника за прилагане на международно признатите одитни стандарти и одитната дейност на Сметната палата.

През 2015 г. е избрана от Народното събрание за заместник-председател на Сметната палата, където ръководи одитни дирекции Финансови одити, Одити за съответствие при финансовото управление и Одити на изпълнението, включително на средства от Европейския съюз; председател е на Комисията по професионална етика към Сметната палата; координатор на дейността и връзките на Сметната палата с Борда на одиторите за НАТО.

Участва в дейността на международни професионални организации на ВОИ и техните работни структури.

С решение на Народното събрание от 20 януари 2023 г. тя е избрана за временно изпълняващ длъжността председател на Сметната палата на мястото на освободения Цветан Цветков.

Източник: Дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хаха
    4 -2
    13:41, 9 авг 2024
    Хаха, завършилав Свищов. Мили хора- завършилите в Свищов са ядрени специалисти. За тези които не могат да разберат какво искам да кажа ще поясня - това са ядрени специалисти защото пораженията които причиняват са като от атомна бомба ......
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини