От х:

Днес в x:

Кът за отдих и „Парк на приказките“ са сред най-успешните граждански проекти

    Спирка в Клокотница, кът за отдих в Узунджово и „Парк на приказките“ в Динево, са сред спечелилите финанасиране граждански проекти, съобщават от Община Хасково. Допълват ги инициативата от Хасково „Аз съм бъдещето, пази ме!“ и проектът за подмяна на дограмата в читалището във Войводово.

    Всички спечелили граждански инициативи предстои да се реализират през есента на 2024 година. Ако останат неизразходвани средства по Програмата за граждански бюджети, те ще бъдат използвани за реализиране на класирани на следващите места граждански инициативи.

    По програма „Граждански бюджети“ Хасково 2024 гражданите от община Хасково имаха възможност да дават идеи за облагородяване на аселените места и за реализирането на широк кръг от дейности в периода от февруари до май 2024 г. Постъпилите 83 предложения за граждански инициативи бяха разгледани от Съвет от експерти в различни области, които прецениха дали е възможно предлаганите идеи да се изпълнят. До следващ етап бяха допуснати 79 идеи, а жителите на община Хасково имаха възможност да гласуват за тях в продължение на един месец.

    Третото издание на Програмата за граждански бюджети се изпълнява в партньорство между Фондация ХАЛО и Община Хасково. Инициативата „Граждански бюджети 2024“ се изпълнява по проект „Права и ценности“ и е финансирана от Европейския съюз и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата за граждански бюджети представлява инструмент, който дава равни възможности на всички граждани (независимо от техните възраст, пол, образование, етническа принадлежност, населено място) да се включат директно в процесите на управление на местно ниво чрез даване на предложения, вземане на решения чрез всеобщо гласуване и изпълнение на най-одобряваните предложения.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини