От х:

Днес в x:

Обрат: Горица Кожарева е кандидатът за премиер. Димитър Главчев се отказва

Държавният глава Румен Радев определя Горица Грънчарова-Кожарева за кандидат за служебен министър-председател, съобщиха от "Дондуков" 2.

Минути по-рано служебното правителство поднесе изненадващ обрат - министър-председателят Димитър Главчев оттегля заявената готовност да приеме за втори път поста на служебен премиер "с оглед на сваляне на политическото напрежение".

"Главчев благодари на екипа си за свършената работа. Премиерът Димитър Главчев ще продължи да изпълнява работните си задачи до назначаването на нов служебен министър-председател", съобщиха тази сутрин от пресслужбата на Министерския съвет.

От 10:30 часа Радев ще приеме кандидата за служебен министър-председател в президентската институция, за да ѝ възложи да състави служебно правителство.

Заместник-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева беше избрана на поста си по времето на втория кабинет "Борисов", а през януари 2023 г. беше определена от парламента за и.д. председател, след като ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход" скорострелно смениха тогавашния ръководител на палатата Цветан Цветков. Тя е съпруга на бившия член на Висшия съдебен съвет от прокурорската колегия Михаил Кожарев.

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини