От х:

Днес в x:

Ухапвания от дървеници не успяха да извадят обвиняем от ареста

Изображение 1 от 2

    Кожното заболяване, от което страда обвиненият за притежание на над 27 кг марихуана Николай Колев, се оказа последствие от многократни ухапвания от дървеници. Това стана ясно днес на поредното съдебно заседение, в което той поиска да бъде пуснат от следствения арест.

    Ухапванията от дървеници обаче не са причина той да бъде пуснат на свобода, решиха хасковските магистрати. Миналата седмица Окръжен съд-Хасково насрочи съдебно- медицинска експертиза, по искането на защитата. Целта беше Николай Колев да получи по-лека мярка за неотклонение от постоянния арест, заради влошено здравословно състояние.

    Вещото лице не е констатирало обвиняемият да страда от заболявания, които да се явяват пречка той да пребивава в условията на арест. Обвиняемият действително има заболявания, които са проявени много преди началото на наказателното производство, но няма влошаване на здравословното му състояние и те не създават риск за здравето и живота при престоя му в следствения арест. Заболяванията му е възможно да се проследяват и лекуват амбулаторно, с помощта на медикаментозна терапия.

    Окръжният съд смята, че престоят в ареста не е пречка пациентът да получи адекватни медицински грижи. Като консултативни прегледи и амбулаторно лечение.

    Съдът се аргументира и със съдебното минало на Николай Колев. Мъжът е осъждан общо пет пъти, от които единият път за наркотични вещества. Колев остава в ареста, за да не се укрие или извърши друго престъпление. 

    Колев стана обвиняем след като през март т.г.  в землището на село Клокотница, заедно със Стойчо Бонев, бяха заловени с марихуана, с тегло 27.200 кг на обща стойност 544 000 лева. Решението на хасковските магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Is
      isabella ethan
      0 -21
      18:44, 8 авг 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини