От х:

Днес в x:

Минерални бани ще има зарядна станция за електрически автомобили

Колонка за зареждане на електромобили ще бъде поставена в курортното селище край Хасково  Минерални бани. Това реши Общинският съвет на малката родопска община. Така се открива процедура за отдаване под наем чрез публичен търг недвижим имот – публична общинска собственост.

Предполагаемото място за зарядната станция ще бъде в центъра на курортното селище, недалеч от терариума, обществената баня с минерална вода и откритото съоръжение за къпане, известно като „Чифте баня“. Това казаха за Haskovo.net запознати с проекта.

Общата площ на терена ще бъде 30 кв. м. и ще включва място за 2 паркоместа и една електозарядна колонка за зареждане на превозни средства с електрически двигатели. „Зарядна станция за електромобили ще направи курорта Минерални бани видим на автомобилната карта на България“, каза главният архитект на общината Димитър Стоев.

От друга страна потокът от румънски туристи, преминаващи през общината не е никак малък, уточни още той. Много от тях вече са с електрически и хибридни автомвобили. Увеличава се броят и на този вид екологични превозни средства и сред жителите и гостите на курортното селище.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини