От х:

Днес в x:

Град Суджа е обкръжен, Украйна превзе стратегически газопровод за Европа, твърдят руски военкори

Руски военни кореспонденти съобщават за „превземането от украинските въоръжени сили“ на стратегически газопровод в Курска област . Чрез него Русия доставя газ за украинската газотранспортна система, пише УНИАН, като се позовава на руски военни канали.

Отбелязва се, че маршрутът през град Суджа е единственият останал от общо петте транспортни коридора, по които досега Русия транзитира газ за Европа.

Освен това руски военни кореспонденти съобщават, че украинските въоръжени сили най-вероятно са превзели 11 населени места в района на Курск. Някои твърдят, че град Суджа, че не е превзет, но че вече е обкръжен.


Боевете в района на Курск

Руски хеликоптер Ми-28 беше свален от FPV-дрон над Курска област на Руската федерация. Дронът на Въоръжените сили на Украйна е ударил задната перка на вражески автомобил. Това е уникален случай в историята на войните, като има всички шансове да се превърне в нова тактика в съвременната война.

Междувременно руското министерство на отбраната говори за „огромни загуби на украинските въоръжени сили“ в боевете в района на Курск.

Посочва се, че бойните действия се водят и „в районите на населените места Басовка, Журавка, Юнаковка, Беловоди, Кияница, Корчаковка, Нова Сич, Павловка, Городище, Сумска област“.

 

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини