От х:

Днес в x:

Лени Кравиц изнесе незабравим концерт снощи в Бургас

Изображение 1 от 2

    Лени Кравиц изнесе незабравим концерт в Бургас във вторник вечерта, който бе част от турнето му „Blue Electric Light Tour“. Световноизвестният изпълнител обеща да се върне в България през следващите пет години, докато продължава да обикаля с групата си.

    Морска гара в Бургас, традиционно място за големи концерти, бе препълнена от почитатели на Кравиц, които започнаха да прииждат още с отварянето на вратите. Въпреки краткия дъжд, който завари неподготвена част от публиката около час преди концерта, DJ Toni поддържаше настроението с ретро музикален плейлист.

    Концертът започна ударно малко след 21:00 часа с хита „Are You Gonna Go My Way“. В следващите над два часа Лени Кравиц направи музикална обиколка през някои от най-големите си хитове и нови песни от албума „Blue Electric Light“.

    Сред акцентите на вечерта бяха изпълненията на „Minister of Rock'n'Roll“, „TK421“ и „I'm a Believer“. Лени Кравиц сподели с публиката: „Вижте това. Почувствайте го. Това е любов. Всички вие красиви хора, които ни приехте в красивата си страна. Тук съм от два дни и не срещнах досега нищо друго освен красиви вибрации. Всички се погрижиха да се почувстваме у дома си тук. Обещавам ви, тъй като ще сме на път през следващите пет години, това да е редовна спирка в графика ни."

    По време на концерта Лени Кравиц два пъти покани хора от публиката на сцената. Първо, малко момиче на видима възраст около 10 години и след това своя почитателка, която държеше плакат с надпис: „Пет турнета, четири държави и още нямам селфи с теб“. Лени я покани на сцената и направиха снимка заедно, което силно развълнува момичето.

    Завръщане към началото и нови песни

    Лени Кравиц представи своите музиканти, сред които китаристът Крейг Рос, който участва и в записите на новия албум. Те допълнително повдигнаха настроението на публиката със соловите си изпълнения. Концертът продължи със завръщане към дебютния албум от 1989 година с песента „Fear“ и новите хитове като „Low“ и „Paralyzed“.

    Публиката припяваше заедно с Кравиц на „Again“ и „American Woman“, а концертът завърши с изпълнението на „Human“ и „Let Love Rule“. Лени Кравиц благодари на публиката за топлия прием и призова всички да засилят любовта.

    Турнето продължава

    След концерта в Бургас, турнето на Лени Кравиц продължава на 9 август в Румъния и на 11 август в Австрия, като освен в Европа, обявените до края на годината концерти включват още Северна и Южна Америка.

    Източник: fakti.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини