От х:

Днес в x:

IT мрежата на 40 музеи и зали за Олимпийските игри в Париж беше ударена от хакери

Не е установено въздействие върху провеждането на събитията за Париж 2024

Информационната система (IT) на френската национална музейна мрежа, включваща около 40 музея, е била засегната от атака с цел откуп в неделя, съобщиха от прокуратурата в Париж.

Френските власти съобщават, че отделът за киберпрестъпления на френската полиция е започнал разследване, предаде Politico.

Мрежата от атакувани музеи включва Гранд Пале - изложбена зала и музей, разположен в сърцето на Париж, който бе преоборудван като спортно съоръжение за провеждане на състезания по фехтовка и таекуондо за Олимпийските игри в Париж тази година.

„Не е установено въздействие върху провеждането на събитията за Олимпийските игри през 2024 г.", увериха от прокуратурата в Париж.

През първите няколко дни на Олимпийските игри са били предотвратени 68 кибератаки, две от които са били насочени към олимпийски обекти, съобщи френският премиер Габриел Атал миналата седмица.

Кибератаките се очакваха преди игрите, като френската агенция за киберсигурност се подготвяше за събитието през последните две години, извършвайки тестове за проникване.

Във френската инфраструктура от началото на Олимпийските игри бе извършен координиран палеж срещу железопътната мрежа на страната в деня на церемонията по откриването и голяма саботажна операция срещу оптичната мрежа няколко дни по-късно. Разследванията и на двата инцидента продължават.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини