От х:

Днес в x:

3 пъти над допустимата концентрация на SO2 във въздуха на Димитровград

Днес сутринта бе регистрирано близо 3 пъти по-високо средночасово ниво на серен диоксид във въздуха на Димитровград от максимално допустимото. Автоматичната измервателна станция (АИС) за качеството на въздуха в Димитровград е регистрирала средночасова концентрация на вредния газ от нива малко над 1 000 ug/m3 към 10 часа днес, при максимално допустими 350 ug/m3.

Местната въглищна електроцентрала ТЕЦ "Марица 3" е стартирала работа отново в ранните часове на деня.

Припомняме, че прагът за аларма на населението за предприемане на действия за опазване на тяхното здраве, като затваряне по домовете, трябва да се активира при концентрация на серния диоксид от над 500 ug/m3 в 3 последователни часа, към момента няма данни за концентрацията към 11 и 12 часа.

Предполага се, че след регистрираното превишение от почти 3 пъти над допустимите стойности, от РИОСВ - Хасково са издали предписание на централата за намаляване на мощностите, за да се предотврати достигането на аларма за населението на града.

За замърсяването първи бяха уведомени членовете на автоматизирания вайбър канал на Дишай Димитровград, който алармира мигновено при превишаване на допустимите стойности.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини