От х:

Днес в x:

С над 1 млн. лв. в Симеоновград подменят водопроводите на 4 улици

Изображение 1 от 2
    Финансиране в размер на 1 010 000 лв. ще получи Симеоновград за реконтрукция на водопроводи на 4 улици в града. Кметът Милена Рангелова вече е подписала споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за отпускане на парите за реконструкция на тръбите. 
     
    Подмяната водопроводна мрежа ще се извърши на улиците "Георги Бенковски”,  „Стефан Караджа”,  „Патриарх Евтимий” и „Янко Сакъзов”. Към момента водопроводите по тези улици  са от азбестоциментови тръби, които са силно амортизирани и често стават много аварии. Експлотацията на тръбите е изключително трудна и застрашава човешкото здраве. Сградните отклонения са от метални тръби, които също са силно корозирали.
    Обектът е част от инвестиционната програма на общината с проекти в размер на общо 10 млн лв.
     
    Проектното решение предвижда подмяна на съществуващите азбестоциментови тръби с тръби ПЕВП.  Сградните отклонения металните тръби се подменят с PVC тръби.
    Очакванията на Община Симеоновград са след реализиране на проекта  по водопроводите да няма  аварии,  населението да не  остава без водоподаване, а качеството на течността от чешмите са се подобри. 
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини