От х:

Днес в x:

11 жилищни сгради са одобрени за саниране в област Хасково

11 жилищни сгради са одобрени за саниране по втория етап на Националния план за възстановяване и устойчивост. Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  
 
Най-много сгради с положителна оценка има в община Хасково. Пет проектни предложения от местната администрация са одобрени за финансиране и предстои подписване на договори между МРРБ и Община Хасково. Одобрените многофамилни жилищни сгради ще бъдат финансирани със средства от НПВУ и с финансов принос на собствениците. Те се намират на адресите: на бул. „Съединение“ № 13, ул. „Александър Стамболийски“ № 23А, ул. „Цар Иван Асен II“ № 7-9, бул. „България“ №92-94 и №96, ул. „Цар Симеон Велики №1.
 
Към настоящия момент за 16 многофамилни жилищни сгради в община Хасково предстои подписване на договори за финансова помощ. 11 са блоковете, утвърдени по първия етап на програмата, 5 са от етап 2.  
 
В Димитровград саниране ще има в 3 сгради на ул. „Марица“- бл. №46, ул. „Първи май“ 64, ул. „Груди Кирков“-  бл. №3. Една сграда в Харманли ще бъде обновена по Националния план за въстановяване и устойчивост - на  ул. „Александър Стамболийски“ № 97, вх. А и вх. Б.
 
В Ивайловград са одобрени две сгради на улица „Осми март“ 2 и „Пейо Яворов“ 2.  
 
 
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Големият Бил
    2 0
    21:46, 3 авг 2024
    Като се върне герб на власт на есен и ще има много повече да се санира !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини