От х:

Днес в x:

Удължават проекта “Грижа в дома“ за нуждаещи се от Хасково

Община Хасково и Министерството на труда и социалната политика сключиха допълнително споразумение за удължаване на срока на проект „Грижа в дома в Община Хасково“. Програмата ще продължи до 14 януари 2025г.

Проектът стартира през май 2023-та година като екип от 76 специалисти и помощен персонал предоставя услуги в домашна среда. Към месец юли, тази година, са подпомогнати 558 потребители на почасови мобилни интегрирани здравни грижи и социални услуги на територията на община Хасково.

Грижата в домашна среда включва посещение от медицинска сестра, психолог, рехабилитатор, социален асистент и домашен санитар. На всеки потребител се предоставят почасово услуги, съобразно предварителна индивидуална оценка на потребностите, изготвена от мултидисциплинарен екип от специалисти.

Кандидатите могат да заявят желание да бъдат включени в проект „Грижа в дома в Община Хасково“ по настоящ адрес. Необходимо е да попълнят заявление-декларация, да представят документ за самоличност и копие на медицински документи. Документите се подават в Център за административно обслужване в Община Хасково. Услугата по проект „Грижа в дома в Община Хасково“ е безплатна за ползвателите.

Проектът се осъществява по Програма „Развитие на човешките ресурси 2021-2027 г.“ Общата стойност е 3 329 076.14 лева. Средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ, съфинансиране от Европейския социален фонд +

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини