От х:

Днес в x:

Израелската армия е убила журналист от ''Ал Джазира'', защото бил агент на ''Хамас''

Журналистът от „Ал Джазира“ Исмаил Ал Гул е бил убит при въздушен удар в Газа. Той е заподозрян от Израелските отбранителни сили за агент на „Хамас“ и за участие в нападението срещу Израел от 7 октомври, предаде Ройтерс.  

„Ал Джазира“ отхвърли твърденията, които смята за неоснователен опит да се оправдае умишленото убийство на журналистите ѝ.

„Медията осъжда обвиненията срещу кореспондента ѝ Исмаил Ал Гул, без да бъдат предоставени каквито и да е доказателства, документи или видеозаписи“, заяви катарската телевизия и добави, че си запазва правото да предприеме правни действия срещу отговорните.

„Ал Джазира“ съобщи, че Исмаил Ал Гул и операторът му Рами Ар Рифи са били убити в израелска атака в град Газа, докато били на снимки близо до къщата на Исмаил Хания – лидерът на „Хамас“, убит в иранската столица Техеран.

Израелската армия пък посочва, че Исмаил Ал Гул е бил член на участвалия в атаката на 7 октомври елитен екип „Нукба“ и че е давал насоки на бойци на „Хамас“ как да заснемат операции, както и че е замесен в записването и популяризирането на атаки срещу израелски военни.

Исмаил Ал Гул работи за медията от ноември 2023 г. и е работил единствено като журналист, пише „Ал Джазира“.

Контролираната от „Хамас“ пресслужба на правителството в Газа заяви, че след смъртта на тези двама журналисти, броят на представителите на медиите, убити от Израел след 7 октомври, е достигнал 165 души.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини