От х:

Днес в x:

Над 2 милиона за подмяна на водопроводна мрежа и ремонт на улици получава Свиленград

Изображение 1 от 3

    Финансиране за инфраструктурни и ВиК обекти на обща стойност 2 156 000 лева получи община Свиленград от Инвестиционната програма на държавния бюджет. Кметът арх. Анастас Карчев вече е подписал споразумения за отпускане на средствата с министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова.

    За подмяна на водопроводна мрежа в гр. Свиленград са предвидени 514 300 лева.  Ще бъдат обхванати пет улици. Това са „Христо Шишманов“ - от кръстовище с ул. „Елин Пелин“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Парижка комуна“ - от кръстовище с ул. „Ген. Скобелев“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Родина“ - от кръстовище с ул. „Ген. Скобелев“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Васил Друмев“ - от кръстовище с ул. „Ген. Скобелев“ до кръстовище с ул. „Христо Попмарков“, улица „Христо Попмарков“- от кръстовище с ул. „Васил Левски“ до кръстовище с ул. „Христо Шишманов“. 

    След прокарване на новите водопроводи на тези улици ще бъде извършен основен ремонт, за което са отпуснати 1 205 800 лева.

    С останалите средства ще се ремонтира един от най-проблемните улични участъци с компрометирана ВиК инфраструктура  – улица „Михаил Шомов” в частта между ул. „Страшимир Дочков” и ул. „Отец Паисий”. Там ще бъде извършена подмяна на канализационна и водопроводна мрежа на стойност 252 300 лева и последващ основен ремонт със  още 183 600 лева.

    Предстои подготовка на процедури за обществени поръчки и избор на изпълнители, съобщиха от общинската администрация в Свиленград.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини