От х:

Днес в x:

Започна делото за убийството на Глезос в Гарваново

    Започна делото срещу 31-годишния Александър Александров, подсъдим за убийството на Атанас Николов – Глезос в хасковското село Гарваново. Днес в Окръжен съд – Хасково бе даден ход на разпоредителното заседание, съобщиха от Темида.

    Мъжът от ромски произход е изправен пред съда за това, че на 16.01.2023 г. умишлено е умъртвил 67-годишния мъж, който през последните 20-30 години се е занимавал с отглеждане и продажба на прасета. Деянието е извършено с особена жестокост. Според разследващите, Александър е отишъл до дома на жертвата, за да поиска пореден заем, този път от 200 лева. Домакинът отказал да му даде пари и възникнал скандал и сбиване между двамата. Гостът нанесъл няколко удара с брадва по главата на Атанас, който починал. Трупът е открит от съседи същата вечер и е бил подаден сигнал на спешния телефон 112. След убийството, Александър заключил вратата на къщата отвън, като изхвърлил ключовете и брадвата край реката в селото. По-късно се качил на такси и стигнал до хостел в Благоевград, където на следващия ден бе задържан.

    Днес след даване ход на делото и изслушване на становищата на страните, съдът конституира роднина на жертвата като частен обвинител и граждански ищец. Делото ще бъде гледано по общия ред, чрез събиране на доказателства. По същество процесът бе насрочен за 02.09.2024 г. от 10:00 часа.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      Бай Тошо
      8 0
      21:57, 1 авг 2024
      В Името на Народа - Смъртната присъда е изпълнена! В едно кашонче,дрехите се изпращат на семейството! И живееха по гетата без право на глас! Няма да е вечно така,пак ще се върнат където са били!
    • 2
      Да
      Да
      10 0
      06:03, 2 авг 2024
      Се върне смъртното наказание и да се убиват по същият начин, тоя мангасар с брадва! Иначе няма да се спре насилието!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини