От х:

Днес в x:

Galantis, David Guetta и 5 Seconds of Summer с нова версия на хит

Международно признатата музикална сензация Galantis, звездният диджей и продуцент David Guetta и мултиплатинената поп-рок група 5 Seconds of Summer издадоха акустична версия на техния хит сингъл „Lighter“.

Извисяващата се оригинална колаборация достигна #1 в класацията на „US Dance Radio“, вдигна невероятен шум сред феновете в социалните мрежи и натрупа над 60 милиона стриймвания до момента. Сингълът е първата нова музика от 5 Seconds of Summer от повече от година насам и отбелязва още едно впечатляващо обединяване между Galantis и David Guetta, следващо техния съвместен сингъл, получил златен сертификат – „Heartbreak Anthem“ с Little Mix.

„Lighter“ е сред няколкото забележителни сингъла от четвъртия студиен албум на Galantis – „Rx“, носещ прилив на адреналин и емоционален катарзис със своите 14 парчета. Karlsson ексклузивно обсъди вдъхновението, което стои зад албума (заедно с Michael Clifford от 5 Seconds of Summer) наскоро в „Nightline“ на ABC News, говорейки за своята невероятна над 20-годишна кариера, бъдещето на Galantis и още: ГЛЕДАЙТЕ ТУК.

Едни от най-динамичните и търсени изпълнители на живо в света на денс музиката – Galantis, са направили безброй разпродадени концерти в цял свят и са радвали феновете си с участия в международни фестивали. Миналият месец отбеляза завръщането за трета поредна година в „Brooklyn Mirage“ за две разпродадени шоута на „Midsommar“, преди предстоящите престижни летни фестивални сетове на „Lollapalooza“ тази седмица, изпълнение в „LIV Nightclub“ в Лас Вегас и други. 

„Lighter“ излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. Парчето вече е налично заедно с видео с интимно изпълнение с участието на Luke Hemmings.


Galantis е музикален проект, ръководен от Christian Karlsson (известен още като Bloodshy), Дебютният им албум, получил златен сертификат – „Pharmacy“, оглави класацията за албуми „Billboard Dance“ благодарение на златно сертифицирания сингъл „Peanut Butter Jelly“ и тройно платинения хит „Runaway (U & I)“ – последният от които беше номиниран за награда „GRAMMY“ за „Най-добър денс запис“. Вторият албум – „The Aviary“, от 2017 г. (включващ платинения сингъл „No Money“), дебютира в топ 10 в 23 държави. Третият албум на Galantis – „Church“, от 2020 г., включва оглавилия класациите златно сертифициран сингъл „Faith“ с иконата на кънтри музиката Dolly Parton (и с участието на Mr. Probz), който дебютира на първо място в класацията на „Billboard“ – „Dance/Electronic Chart“, преди бързо да достигне #1 в класацията „Dance/Mix Show Airplay Chart“, където се задържа в продължение на 5 седмици. Междувременно златно сертифицираната колаборация от 2021 г. „Heartbreak Anthem“ с David Guetta и Little Mix се оказа глобална сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията „Billboard Global 200“ и 13 последователни седмици в Топ 10 на британската официална класация. Galantis са събрали общо над 7,3 милиарда глобални стриймвания и над 1,9 милиарда гледания на видеоклипове до момента.

Karlsson е начело на Galantis от 2009 г. преди официално да представи за първи път проекта на „Coachella Valley Music and Arts Festival“ през 2014 г. Кариерата му обхваща музикалните жанрове пънк-рок, хип-хоп и поп – включително като част от аплодираното продуцентско дуо Bloodshy & Avant и част от инди поп групата Miike Snow. Karlsson е писал и продуцирал песни за изпълнители като Madonna, Kylie Minogue, Katy Perry и има обширна съвместна работа с Britney Spears (включително „Toxic“, която спечели награда „GRAMMY“ за „Най-добър денс запис“, и нейния аплодиран албум от 2007 г. – „Blackout“). Като част от Galantis, той е създавал ремикси за Coldplay, Selena Gomez, Ed Sheeran, Sam Smith и други. Обявен за „върховният продуцент в поп музиката“ от „UPROXX“, „вечно кипящ“ от „Billboard“ и „един от най-влиятелните и необуздани гласове в съвременната музика“ от „GRAMMY.com“, роденият в Швеция изпълнител продължава да се развива и разширява границите на писането на песни в света на денс музиката и отвъд.

Източник: njoy.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини