От х:

Днес в x:

Няма замърсяване на въздуха след пожара в завод за отпадъци край Пловдив

Двама пожарникари пострадаха при гасенето

Цяла нощ продължи борбата с пожара в склад на завод за преработка на пластмасови отпадъци до село Царацово. Разследват се и причините, довели до избухването му. По първоначална информация в склада са се съхранявали масла и горива. Двама пожарникари са пострадали при гасенето. Единият е със счупен крак. 

В предприятието не е имало работници, когато са избухнали пламъците. Сигналът е подаден вчера около 19 часа от служители на друга фирма в района. На място веднага са били изпратени 12 екипа с огнеборци.

„Все още има тлеещи останки под падналата конструкция. Днес ще ги доизгасим и с това пожарът ще приключи. Благодарение на мощната конвекция, опасните продукти заемаха горни слоеве на атмосферата и по цялата диря на облака те не достигнаха до опасни концентрации долу на терен”, обясни в ефира на „Здравей, България” гл. инспектор Димитър Брашимов, зам.-директор на „Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН-Пловдив.
Зам-директорът на ОД на МВР-Пловдив Димитър Събчев уточни, че една от версиите, по които работят, е умишлен палеж.

„Цяла нощ мобилна лаборатория на екоинспекцията измерваше въздуха. Всички показатели са в нормата, няма замърсяване на въздуха. Станциите ще работят до пълно потушаване на огъня. Този завод е отпреди 20 години. Преди да се направи заводът, има пълна оценка от страна на РИОСВ. Всички документи са изрядни, преди 6 месеца е правена проверка”, твърди областният управител на Пловдив Христина Янчева.
Кметът на селото Царацово увери, че ситуацията е спокойна.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини