От х:

Днес в x:

Aya Nakamura направи забележително изпълнение в Париж

Френско-малийската суперзвезда Aya Nakamura направи единствено по рода си изпълнение на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж за 2024 г.

Звездният състав включваше Céline Dion, Lady Gaga и метъл групата Gojira пред публика от над 1 милиард души.

Облечена като гръцка богиня в златна рокля с пера от Dior, тя нахлу под дъжда и фойерверки от портите на Institut de France –  дом на петте най-уважавани френски академии.

Минавайки по моста „Pont des Arts“, водещ до Лувъра, като много символична връзка между изкуствата и академичните среди,

Aya Nakamura изпълни двата си глобални хита – „Djadja“ (над 2 милиарда стриймвания до момента) и „Pookie“ (над 1 милиард стриймвания до момента) от албума „NAKAMURA“ с над 1,5 милиона продадени копия – най-стриймваният френскоезичен албум на всички времена.

Те бяха допълнени с „La Bohème“ и „For me, formidable“ от покойния емблематичен френско-арменски певец Charles Aznavour.

Дръзкото включване на неговия специфичен стих сред нейните хитове с френски жаргон не остана незабелязано.  

“Je ferais mieux d’aller choisir mon vocabulaire, pour te plaire, dans la langue de Molière»

„По-добре да подбирам речника си, за да ви угодя на езика на Molière“*.  

*Драматургът от 17-ти век Molière е широко считан за един от най-великите писатели на френския език и световната литература.  

В може би един от най-неочакваните акценти на церемонията, тя беше заобиколена в част от изпълнението си от La Garde Républicaine – оркестърът и хорът на Френската републиканска гвардия, в празнично шествие, завършващо с тържествен, но закачлив военен поздрав. 

Източник: njoy.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини