От х:

Днес в x:

"Дедпул & Върколака" размазват рекорди

Самопровъзгласилият се за "спасител" на филмовата вселена на Marvel (MCU) Дедпул може и да се окаже прав, защото хванат за ръка с Върколака вече прави чудеса в боксофиса.

Филмът "Дедпул & Върколака" разби няколко рекорда отвъд Океана още с премиерния си уикенд, а се представя повече от добре и в България.

Супергеройската лента започна пътя си в кината в Северна Америка с 211 милиона долара приходи, с което подобри рекорда за филм с рейтинг R (лица под 17 трябва да са с придружител).

Предният рекордьор всъщност беше първият "Дедпул" със 133,7 млн. долара, изкарани за един уикенд. Не само че продължението отнася този рекорд, но и надскача прогнозите на анализаторите в САЩ.

Подобрено е постижението и за дебютен уикенд на филм с такова възрастово ограничение в световен мащаб. Общото приключение на Хю Джакман и Райън Рейнолдс е събрало 233,1 милиона в 55 страни по света.

С това общият му стартов резултат по света е 441,1 млн. долара.

Ако бъде потвърдена сумата от над 21,5 млн. долара, изкарани в Северна Америка в понеделник, това ще е нов разбит рекорд - най-успешно представяне в първия ден от седмицата за филм с рейтинг R.

Въпреки възрастовото ограничение, "Дедпул & Върколака" се изкачи и до шесто място в общата класация на най-успешни дебютни уикенди. Пред него са само "Отмъстителите: Краят", "Спайдър-мен: Няма път към дома", "Отмъстителите: Война без край", "Междузвездни войни: Силата се пробужда" и "Междузвездни войни: Последните джедаи".

Всеки от тези филми впоследствие изкара по над 1 милиард долара в световния боксофис, което е добър знак за най-новата продукция на Marvel Studios.

Само един филм с рейтинг R до момента е успявал да мине границата от 1 милиард - "Жокера". След премиерата си през 2019 г. филмът с Хоакин Финикс в главната роля завърши престоя си в киносалоните с общо 1,07 млрд. долара.

Не е изненадващо, че и в България филмът се изстреля на първа позиция в боксофиса. Доминацията му през уикенда е безспорна - изкарал е над 420 хиляди лева. Предпремиерно обаче се появи още на 24 юли, сряда.

Така за 5 дни на екран "Дедпул & Върколака" общо е събрал солидните 651 369 лева от общо 41 818 зрители.

С оглед на високите оценки (зрителската оценка в IMDb е 8,2 от 10, в Rotten Tomatoes - 78% от критици, 97% от зрители), очакванията са все повече хора да станат свидетели на единственото кинопредложение на Marvel Studios за тази година.

Минаването на границата от 1 млрд. долара изглежда почти сигурно, а това е добра новина за супергеройския франчайз след клатушкащата се откъм качество и приходи 2023-та.

Миналата година за MCU започна с "Ант-мен и Пчелата: Квантомания", който изкара общо 476 милиона долара в световен мащаб (за сравнение "Дедпул & Върколака" ще събере тези пари за по-малко от седмица).

Последва добре представилият се "Пазителите на галактиката 3" с общи приходи в размера на 845 милиона долара. Последвалият "Капитан Марвел 2" (The Marvels) обаче беше грандиозно разочарование с едва около 200 милиона долара в световния боксофис - по-малко дори от бюджета на филма.

Сега устатият антигерой на Райън Рейнолдс и завръщащият се като нова версия на Върколака Хю Джакман припомнят способността на MCU да доминира в боксофиса.

Ако не сте го гледали и се чудите за какво е цялата тази еуфория, хвърлете едно око на трейлъра:

Източник: webcafe.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини