От х:

Днес в x:

В Ардино започна международния турнир по тенис на маса в памет на Дургут Адемов - Джофи

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри официално 16-ия международен турнир по тенис на маса за момчета и момичета до 13 години в памет на изтъкнатия тенисист и треньор Дургут Адемов - Джофи. В турнира участват над 60 състезатели от Турция, Гърция и България, които ще се надпреварват за призовите места в две дисциплини – индивидуално и отборно. Надпреварата се провежда под патронажа на кмета на Ардино Изет Шабан и е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ).

Кметът Изет Шабан приветства с добре дошли малките тенисисти, треньорите и гостите на Ардино. „Особено ми е приятно да подчертая, че тази година турнирът съвпада с високите постижения на СКТМ „Юнак“ в спортния календар на държавното първенство и на БФТМ, където нашите състезатели са на призови места на регионално, национално, балканско, европейско и световно равнище, начело с треньора Бейхан Емин. Гордост за нас са Цветелина Георгиева, СиделяМутлу и състезателите на клуба, за което им благодаря най-сърдечно“, заяви кметът Изет Шабан. Той подчерта, че приоритет  на ръководството на община Ардино е подобряване на жизнената среда, развитие на територията  и на населените места, включително и ефективното функциониране на системата за физическо възпитание и спорта. Пожела успех на всички състезатели и приятни изживявания в дните на турнира.

На откриването присъстваха президентът на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, секретарят на БФТМ Александър Начев, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, треньорите и почетни граждани на Две могили и Панагюрище Даниела Христова и Борислав Влахов, треньорът по тенис на маса на националния отбор на Турция Байрамали Йълдъз, представителят на Сдружението на Ардинци в Бурса Хюсеин Касапоглу. Тук бяха още съотборниците на Джофи - Красимир Аврамов, Мустафа Хайриев и Рейхан Сезер, На откриването присъстваха още съпругата на Джофи – Ресмие Адемова, синът му Ердем, снаха му Сафие и внуците му Демет и Дениз.

Преди началото на турнира състезателката на СКТМ „Юнак“ Виктория Карамфилова с ръководител Ергюн Мюмюнов поздрави присъстващите с народни песни. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на почетния гражданин на Ардино, известният треньор по тенис на маса и основоположникът на спорта тенис на маса в Ардино Решад Айдън.

От името на БФТМ президентът Стефан Китов връчи почетен плакет на кмета на общинта Изет Шабан, треньора на СКТМ „Юнак“ и национален селекционер Бейхан Емин и талантливите състезателки на клуба и на националния отбор Цветелина Георгиева и СиделяМутлу, за приноса им в развитието на тениса на маса.

Главен съдия на турнира е майсторът на спорта Йорданка Колева от Ардино.

Организатор на състезанието е община Ардино със съдействието на СКТМ „Юнак“.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини