От х:

Днес в x:

На четвърти август майки затварят за три часа пътя Смилян-Рудозем, искат тротоари и "легнали полицаи" на пътя.

Изображение 1 от 2

    Гледайте видео по темата тази вечер само в НОВИНИТЕ на еТВ/ЕСКОМ от 19:30 часа и повторение в 21:00.

    В Смолянското село Смилян днес майки заедно с децата си излязоха на предупредителен протест. Те настояват държавата и общината да предприемат мерки и да осигурят безопасност по главния път на селото. Сега всеки ден животът на всички е застрашен от колите, които развиват високи скорости по пътя. Смилян е единственото смолянско село с естествен прираст. Днес голяма част от младите майки в селото заедно с децата си пресичаха многократно проблемната улица в знак на протест. Двукилометровият участък е републикански път към гр. Рудозем. Край него няма тротоари, няма "легнали полицаи", няма пешеходни пътеки, няма знаци за жилищна зона. Няма нищо, което да принуди шофьорите да намалят скоростта.

    "Колите, които минават по улицата, карат с бясна скорост, изпреварват се неправилно. Това е всеки ден по много пъти на ден. Даже преди две седмици на чичо ми, както си ходеше по улицата, защото нямаме тротоари, една кола го закачи с огледалото по пътя. Така че много, много случки има и е много страшно", казва Лариса Ефтимова пред еТВ.

    Майките казват, че на четвърти август преминават към ефективни протести. Тогава от 16:00 до 19:00 ще затворят главния път към Рудозем.

    "Ще затваряме пътя, докато постигнем това, което желаем. Постоянни повдигнати пешеходни пътеки, тротоари, пътна камера, пътни знаци. Това не се търпи. Всеки ден живеем в страх“, допълват още майките.

    Кметът на селото Чавдар Червенков каза, че напълно подкрепя протеста на майките. Самият той е писал писма до АПИ и е внасял докладни записки до местната управа. еТВ ще търси отговори от АПИ и кмета на Смолян Николай Мелемов.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини