От х:

Днес в x:

Дадоха предварително съгласие за нова частна поликлиника зад ДНА в Хасково след дебати

Изображение 1 от 3

    Предложението за изграждане на нова частна поликлиника на терена зад ДНА в Хасково предизвика сериозен дебат на днешното заседание на Общински съвет – Хасково днес. Припомняме, че инвестиционното намерение е на фирма „Търговска лига“, която е собственик на болниците „Сърце и мозък“. Идеята за това бе съобщена миналата седмица от кмета на община Хасково Станислав Дечев, като публикацията може да видите тук.

    В тази връзка градоначалникът внесе докладна записка до местния парламент с предложение за това теренът в пространството между ДНА и парка с паметника на 10-ти Пехотен родопски полк да бъде продаден без търг, като площта ще бъде оценена от независим оценител. Намерението е медицинският център да бъде на площ от близо 7 дка, като ще има надземни и подземни етажи, включително и паркинги.

    Намерението провокира много въпроси и изказвания от общинските съветници, като някои от тях заподозряха далавера в бъдещата сделка. Сред питанията бяха защо не е представен идеен проект, предварителен договор, ще има ли неустойки при неизпълнение на намерението в срок, защо точно този терен е избран, на който евентуално може да бъде изградена многофункционална спорна зала, както и защо новата поликлиника не се обособи в недостроения хирургичния блок край МБАЛ – Хасково.

    Кметът Станислав Дечев обясни, че теренът зад ДНА е бил най-подходящ за изграждане на нова поликлиника. Той уточни, че теренът е малък за изграждане на нова спортна многофункционална зала, за каквато са необходими поне 15 дка площ, тъй като към нея трябва да има паркинги, иначе се рискува да се повтори ситуацията със зала „Дружба“ в центъра на областния град, където посетителите се чудят къде да паркират.

    По време на днешното заседание изявление направи проф. Тони Веков - председател на Съвета на директорите на МБАЛ „Сърце и Мозък“. Той обясни, че въпросният терен зад ДНА е избран след проучвания в областния град. Уточни, че сградата на хирургичния блок не е подходяща, тъй като е много голяма, а и амортизирана и плочите в нея са пропукани. Освен това строителството на обекта е стартирало преди около 40 година, което е било съобразено с изискванията тогава.

    В крайна сметка предложението за продажба на имота зад ДНА бе одобрено от Общинския съвет с 29 гласа „за“, 4 „против“ и 6 „въздържал се“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ан
      Анализатор
      21 -7
      14:33, 26 юли 2024
      Слава Богу! Съветничката хореограф-режисьор, която си паркира колата по тротоарите в центъра, без да плаща синя зона нали ревеше зад ДНА, че иска зала. Отидоха и мечтите да залапа още някой лев от програмите уж за детски работилнички. А качествените хора като Румяна Георгиева да е получават финансиране, защото хореограф-режисьорката си мисли, че върти културните дейци на града, а само плете сплетни и всички и се подиграват и смеят....
    • 2
      Пе
      Петров
      16 -43
      14:50, 26 юли 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • No
        Nostradamus
        36 -9
        16:11, 26 юли 2024
        Реномирано лечебно заведение и апаратура - може би, но реномирани специалисти - едва ли... Просто такива в България в момента няма.
      • Ан
        антимишок
        30 -1
        17:34, 26 юли 2024
        палачо,техника може и да докарат ама кадърни лекари вече няма!И в София вече няма млади,прогресивни специалисти-просто не искат да си имат работа с лайната и помията в които се превърна т.н „здравеопазване".......
      • Па
        Пак Михаля
        31 -1
        19:17, 26 юли 2024
        Ти пак ще гониш Михаля, но само че до болниците на Сърце и мозък в Бургас, Кърджали,Велико Търново и Плевен. Тук ще преглеждат, а ще лекуват във въпросните болници, т. е. в Хасково ще набират пациенти за въпросните болници.
    • 3
      Шк
      Шкембе и жигер
      17 0
      22:03, 26 юли 2024
      Някой знае ли , че в тези болници няма никакви ама никакви специалисти? Ако искате яко точене от здравната каса ставайте доктори и на работа там!
      • Ku
        kulyilyb
        4 0
        11:13, 28 юли 2024
        Болници и поликлиники на "Сърце и Мозък" има само в Областни градове на Герб.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини