От х:

Днес в x:

6 плувни басейнa в област Хасково не отговарят на здравните изисквания

За настоящият летен сезон общия брой плувни басейни на територията на област Хасково са 47. От тях 40 открити и 7 закрити. Работещите открити плувни басейни са 31 бр, а работещите закрити са 6 броя, от които 2 са към Детски градини. 2 броя са плувните басейни, които ще започнат експлоатационния си за период от края месец юли до началото на месец август. 7 броя са тези, които няма да бъдат в експлоатация през сезон 2024 г.

От направените изследвания по химични и микробиологични показатели, неотговарящи на здравните изисквания са 5 бр. открити плувни басейни и 1 бр. закрит плувен басейн.

Съставени и връчени са 3 бр. предписания за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки към открити плувни басейни и 1 бр. предписание към закрит плувен басейн. Издадени и връчени са 2 бр. Заповеди за спиране временно експлоатацията на обект към открити плувни басейни. Издадени и връчени са 2 бр. Контра - Заповеди към открити плувни басейни от дати: 04.07.2024г. и 12.07.2024г.

Фирмите, стопанисващи обектите извършват самостоятелен контрол на база предписания връчени им от органите на държавния здравен контрол. Също така имат задължение да следят за редовното обеззаразяване на водата, да се използват пречиствателни съоръжения, да се извършва механично почистване и дезинфекция на стените и дъното на плувните басейни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини