От х:

Днес в x:

Apple ще представи първия сгъваем iPhone през 2026 година

Apple продължава да разработва сгъваем iPhone - той ще се сгъва хоризонтално като Samsung Galaxy Z Flip и вероятно ще бъде пуснат на пазара още през 2026 г., научи The Information.

За работата на Apple по сгъваеми телефони се говори от много дълго време, а през февруари се появиха съобщения, че компанията е произвела два ранни прототипа. Според последните доклади компанията се е спряла на един от тях: устройството е с вътрешно обозначение V68, "идеята е преминала отвъд концептуалния етап" и "разработката с доставчици" вече е в ход, съобщава The Information.

Сега Apple се стреми да изглади гънката, която се появява на екрана на смартфона при разгъване, и се опитва да направи устройството по-тънко. Тази информация преди ден беше потвърдена от тайванското издание DigiTimes, което разкри подобни подробности за плановете на Apple да пусне сгъваем телефон. По-рано стана известно също, че компанията работи по устройство, подобно на MacBook, със сгъваем екран, а доставките му може да започнат през 2026 година.

След 12 месеца Apple възнамерява да обнови радикално iPhone, като добави механичен ирис към камерата - това ще помогне за постигане на ефект на дълбочина на полето при снимане с основен обект на фокус и размазан фон, допълва The Information. Компанията възнамерява да пусне и радикално тънък вариант на iPhone.

Източник: it.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини