От х:

Днес в x:

Тракийският университет ще има изнесено обучение за студенти в Свиленград

В Свиленград започва обучение за придобиване на висше образование на български и чуждестранни студенти, съобщиха от кметството.

Тракийският университет в Стара Загора от тази есен стартира изнесено обучение в града. Проведени са работни срещи между ръководствата на общината и университета и е договорено споразумение за сътрудничество.

Тракийският университет е държавно висше учебно заведение, което е сред десетте най-добри в България. Акредитиран е с висока оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация в България с правото да обучава в образователна и квалификационна степен бакалавър и магистър, както и в образователна и научна степен доктор. Университетът провежда езикова и специализирана подготовка на чужди граждани, изцяло съобразена с българските държавни изисквания.

През учебната 2024-2025 година ще се обучават студенти в селскостопански и икономически специалности. Желаещите могат да избират между специалностите Зооинженерство, Екология и опазване на околната среда, Агрономство(полевъдство) и Аграрно инженерство към Аграрния факултет и Аграрна икономика и търговия, Регионална икономика и управление и Местни финанси в професионално направление „Икономика” към Стопанския факултет.

При увеличаване на интереса от следващата година ще бъдат добавени нови специалности, сред които и медицински.

Кандидатите за прием за предстоящата учебна година могат да подадат документи в срок до 15 август 2024 г. в Общинска администрация – Свиленград, бул. „България” №32, Център за административно обслужване на граждани.

Необходимите документи са:

Състезателен картон - по образец, предоставен в Центъра;

Диплома за средно образование – оригинал и копие;

Копие от лична карта;

Таксата за кандидат-студенти е 60 лева и ще се заплаща по банкова сметка.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини