От х:

Днес в x:

Румен Пехливанов ден преди да сдаде поста: „От гръцка страна се обсъждат идеи за ограничение до 3.5 тона за пътя до Димарио“

Гледайте видео по темата тази вечер от 19:30 часа само в Новините на еТВ / ЕСКОМ.

Днес, без официалности и само на чаша кафе, Румен Пехливанов ще върне поста на областен управител на Захари Сираков. Това ще се случи без присъствието на журналисти. Както вчера СмолянБГвести първи информира, рокадата се осъществява след решение на Министерския съвет, само 23 дни след назначаването на Пехливанов. И двамата отказаха да коментират ситуацията, но заявиха, че основен приоритет е ускоряване на работата по отваряне на граничен пункт "Елидже".

„Очакванията са до средата на септември да има асфалтиран път от КПП-то до Димарио. Един малък участък ще бъде с обходен път, но с същия габарит около едно от свлачищата, където от гръцка страна ще работят до края на годината. Самото откриване на пункта ще изисква две правителствени решения. От българска страна това може да стане бързо, тъй като сме готови с всичко. От гръцка страна вероятно трябва да приключат строителните работи до края на годината. Надявам се това да се случи в рамките на тази година, тъй като програмата е с краен срок“, каза Пехливанов за еТВ. Ден преди да предаде поста на областен управител, Румен Пехливанов изрази притеснение относно плановете на гръцката страна

 „От гръцка страна се обсъждат идеи за ограничение на товарните превозни средства до 3.5 тона на пътя до Димарио“, заяви Пехливанов. Той уточни, че въпреки настоящето преминаване на големи автобуси през Димарио, новото ограничение би могло да доведе до значителни проблеми. „Това ограничение може да създаде разминавания, но ще настояваме и ще работим, за да избегнем подобна мярка. Нашата цел е през бъдещия пункт да преминават и големи автобуси“, добави той.

От днес преговорите по този въпрос преминават в ръцете на Захари Сираков (ГЕРБ), който беше областен управител една година. Румен Пехливанов остава областен председател на ДПС. В разразилия се скандал и разцепление в Движението, той категорично зае страната на Ахмед Доган. В социалните мрежи вече се появиха коментари от активисти на ДПС, че Делян Пеевски може да стои зад отстраняването му. Дали е така, предстои да стане ясно. Очакваме и коментар от Пехливанов.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини