От х:

Днес в x:

Санкционираха 22-ма водачи на електрически тротинетки в Хасково

От началото на този месец до момента Пътна полиция е регистрирала 22 нарушения на водачи на електрически превозни средства. Най-често те се управляват от деца, които нямат правоспособност. Друго масово нарушение е липсата на регистрация, която се изисква за някои от електрическите превозни средства.

"В тези случаи се образуват преписки, които се изпращат до прокуратурата с оглед данни за извъшени престъпление по наказателни кодекс, и ако бъдат прекратени се издава наказателно постановление по Закона за движение по пътищата"- това каза началникът на сектор "Пътна полиция " ст. инспектор Димо Чобанов.

Електрическите тротинетки без място за сядане не подлежат на регистрация. Те масово се управляват от деца под 16 години, което трябва да става само на велосипедни алеи, но не и в градския трафик. Полицията извършва проверки, а в случаи на нарушения се свързва с родителите на детето.

Заради риска от инциденти Полицията и Община Любимец стартира акция, с която се цели неправоспособни деца да не управляват тротинетки. Кампанията първоначално стартира с предупреждения към родителите, а от 26 юли започна и масово налагане на санцкии.

Засилените проверки ще продължат през целия летен сезон.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    60 -7
    09:10, 28 юли 2024
    Не само да ги санкционирате, а направо им ги отнемайте , много опасни са за пешеходци и шофьори!
    • Ин
      Инструктор
      35 0
      13:57, 28 юли 2024
      Изскачат от изневиделица като Нинджи ,без звуков сигнал , без светлини без никакво предупреждение за движението си , до като не си счупят главата някъде за което друг ще излезе виновен - НЕВИНЕН !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини