От х:

Днес в x:

Смолянски огнеборци се завърнаха от големите горски пожари в страната, помагали са на най-тежките места

Гледайте видео по темата тази вечер от 19.30 часа само в Новините на еТВ/ЕСКОМ/

Трийсет огнеборци от смолянската противопожарна дирекция са участвали в гасенето на пожари в страната. Дирекцията е в пълна готовност за борба с горските пожари. Снощи в Смолян се завърна и последният екип, участвал в битката с големите пожари във Воден, Харманли, Пловдив,Свиленград и др. 

„Още от първия ден на най-сложните пожари ние изпратихме техника. През изминалите дни три пожарни автомобила с ротационни екипи от нашата дирекция помагаха на най-невралгичните точки в страната , каза за еТВ директорът на смолянската противопожарна дирекция Комисар Чавдар Кичуков. Той обясни, че в региона има лек ръст на пожарите. Практиката показва, че пикът им е в края на лятото.

„Не трябва да се успокояваме, тъй като при нас малко по-късно изсъхва растителността и тепърва очаквам да има ръст на произшествията. Разполагаме със сравнително нова техника, доставена през последните години. Съставът е пълен, подготвен е, оборудвани сме и имаме готовност за действие при горски пожари. Старата руска техника, с която разполагаме също е в готовност. Тя ни помага да стигаме до труднодостъпни места ", каза още комисар Кичуков.Допълни, обаче, че най-важното е превенцията и припомни, че основно пожарите се причиняват от хората.

„Първият и основен фактор е небрежността на хората, била тя с палене на огън, лагерни огньове, почистване на дворове и запалване, изхвърляне на цигари“, предупреди Кичуков. Той припомни да не  изхвърляме и стъклени бутилки, които с ефект на лупа също могат да предизвикат пожар.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини