От х:

Днес в x:

С концерт на Б.Т.Р. започна международната среща на момчилградчани

Изображение 1 от 2

    Концерт на популярната рок група Б.Т.Р. отбеляза началото на 15-та Международна среща на момчилградчани под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми”. От лятната сцена на градския парк „Нури Адълъ“ кметът на Момчилград Илкнур Кязим поздрави събралите се момчилградчани от близо и далеч, които доказват „Момчилград е винаги в сърцето ми“.

    “В днешния глобаризиран свят е нещо естествено  човек да смени мястото, където живее. По-важното е друго – да не забравя откъде е тръгнал, да не забравя родния край, близките, съседите и приятелите си. Защото именно това са хората, с които можеш да споделиш и радостите, и мъките си. Да се посмееш на глас или да отрониш сълза.А срещата в Момчилград е точното място. Защото Момчилград не е просто родно място, Момчилград е дух, който всеки един от нас носи в себе си”, каза кметът Илкнур Кязим.

    В ранния следобед стартира любителски турнир по пейнтбол с рекордно участие от близо 40 отбора, сформирани от по трима души. Призовата награда спечели отборът на „Чуково”, следван от „Младите от Момчилград” и „Изселничките”.

    В градския парк „Нури Адълъ“ бе открита фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“ на фотографа Тенчо Петков. Вниманието на посетителите привлече и щандът „Дивата природа на Източните Родопи”, подреден от  фондация „По-диви Родопи”. Турнирът по шах за любители, който се  проведе в балканската библиотека „Иляз Ходжа” събра най-добрите шахматисти от Момчилград и съседните общини. За първи път в региона партии от шахматните срещи се излъчиха на видео стена в залата по време на двубоите и се предаваха на живо в интернет.

    Пъврвият празничен ден завърши с покоряващите рок парчета на група Б.Т.Р.

    Мехмед Мехмед

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини