От х:

Днес в x:

Художествената гимназия в Смолян с изложба в Народното събрание

На 24 юли 2024 г. от 12:30 ч. в Народното събрание на Република България ще бъде открита изложба, представяща 28 живописни творби на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян. Изложбата, озаглавена "Родопа - люлка на таланти", ще се състои в Мраморното фоайе на парламента и обещава да бъде забележително събитие за любителите на изкуството и поддръжниците на младите таланти.

Сред изложените творби ще бъдат произведенията на Стефания Дуева, Веселина Алексиева, Миранда Мусабашова, Евгения Игорова, Иван Сабрутев, Гергана Коровска, Антон Георгиев, Витан Йорданов, Анастасия Иванова, Никол Коджаманова и Николина Дамянова. Тези млади художници, които се обучават в художествената гимназия, са вложили много усилия и страст в своите творби.

Изложбата има за цел да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае значението на изкуството като средство за културно и личностно развитие. Събитието предоставя уникална възможност талантът на децата от Родопите да достигне до по-широка аудитория. Това не само ще популяризира произведенията на младите художници и учебното заведение, което ги е изградило, но и ще засили интереса към творческия потенциал на региона.

Професионалната гимназия по приложни изкуства се стреми да покаже високото ниво на преподаване и професионализъм, което предлага на своите възпитаници. Творбите на учениците свидетелстват за ангажираността и уменията на учителите, които ги подкрепят и насърчават в тяхното развитие.

Събития като тази изложба са от съществено значение за утвърждаването на художествените училища като центрове на творчество и култура. Те също така играят важна роля в насърчаването на младите хора да развиват своите таланти и да преследват своите мечти в сферата на изкуството. Надеждата е, че изложбата ще вдъхнови и други млади творци да се занимават с изкуство и да изразяват себе си чрез него.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини